Dit is het tweede deel van mijn verhaal. Het verhaal hoe ik van overwerkte corporate bij naar yoga mind coach ging. Hoe ik stress en de fysieke symptomen daarvan inruilde voor richting en gezondheid. Wil jij ook op zoek naar jouw intrinsieke motivatie om vanuit jouw kracht aan het werk te gaan? Lees dan eerst hier deel I

Wake-up call

Dat telefoontje van de dokter was een letterlijke wake-up call. En wat voor een! Het was mijn lichaam dat stop zei. Het is genoeg geweest. 

Op dat moment besefte ik pas dat mijn leven mijn meest kostbare en ook mijn meest kwetsbare bezit is. 

Daarbij ook dat je in je leven enkel en alleen dit moment hebt. Want het volgende kan het wel eens gedaan zijn. 

Vroeger was ik ervan overtuigd dat ik mijn leven niet zo maar kon omgooien. Dat ik niet ineens een andere kant op kon. Daarvoor had ik toch veel te veel tijd, geld en moeite geïnvesteerd in mijn opleiding en carrière. 

You always have a choice

Nu had er precies iemand het licht aangedaan. Nu zag ik ineens dat het ook anders kon. Vaak zien we die opties echter pas eens de pijn van de huidige situatie te groot wordt. 

De onzekerheden of de angst voor het onbekende vertroebelen je zicht. Pas als die wegvallen, of de pijn verbonden aan de huidige situatie te groot wordt, dan zien we ineens weer helder. 

Dan pas kan je langs de onzekerheid heen kijken en zie je ineens opties waar er eerst geen waren. In een volgende stap zie je de opties niet alleen, dan maak je ook een keuze en spring je in het diepe. 

Dag België, hallo wereld!

Dat is net wat ik toen deed… Zonder veel nadenken liep ik het kantoor van mijn manager binnen en nam mijn ontslag. Ik zou gaan reizen voor 6 maanden. Startende in Rishikesh, ik zou yogadocente worden. 

Zie je wel dat je altijd een keuze hebt? Soms lijk je geen optie te hebben. Lijkt het alsof er geen verandering mogelijk is. Maar newsflash: you always have a choice! 

Yoga docente word je in India

Een maand of twee later vertrok ik met mijn rugzak op de rug richting het Oosten. In India volgde ik niet één, maar twee opleidingen. Zie je het niet-goed-genoeg-verhaal weer de kop op steken hier? 

Niet dat ik echt yogalessen wou gaan geven. De opleidingen volgde ik enkel omdat ik er meer over wou weten. Om mijn eigen practice te verdiepen. 

Reizende freelancer

Na de opleiding reisde ik nog enkele maanden verder. Begon te werken als marketing freelancer vanop afstand. Want met mijn opleiding en achtergrond was dat een logische keuze. Het feit dat ik dat type werk helemaal niet leuk vond dat negeerde ik dan maar weer even. 

WILL Be Strong veranderde alles

Tot ik dus bij WILL Be Strong terecht kwam. Willemijn was eerst een marketing klant van me. Al snel werd ze ook een vriendin. Tijdens onze gesprekken kwam er wel eens naar boven dat ik eigenlijk nog altijd niet echt wist wat ik nu echt leuk vind.

Ze had me al eerder gezegd dat de Fundamental training wel iets voor mij kon zijn. Om eerlijk te zijn dacht ik dat zelf ook.

Maanden later had ik dan eindelijk de beslissing genomen. Ik zou de training volgen. Niet om de coachen, maar om voor mezelf wat duidelijkheid te vinden over wat ik nu echt wil.

Op zoek naar mijn kracht

Het ontdekken van mijn intrinsieke motivatie om dat vanuit die interne kracht verder te kunnen, daar deed ik het voor. 

Gedurende 10 weken zaten we elke week online samen. Willemijn in Portugal, Simone in Nederland, Lonneke in Dubai en ik op Bali. 

Op voorhand zou ik nooit geloofd hebben hoe makkelijk je volledig digitaal een band kan opbouwen met mensen. Hoe impactvol Willemijn vanop afstand kon coachen en begeleiden. 

Online groepscoaching

Samen gingen we op pad. Eerst gingen we eens stil staan. We keken naar al onze ‘moetjes’, naar wat we allemaal denken te moeten doen. Waarbij we er allemaal al snel achter komen, dat heel veel dingen niet echt moeten. Als we hier andere keuzes in maken, dan komt er veel ruimte vrij. Zowel in je hoofd als in je agenda!

Een happy-lijstje maken

Daarna gingen we samen op zoek naar wat we nu echt leuk vinden. Dit was me nog nooit eerder gelukt. Maar door de ruimte die we eerder gecreëerd hadden, ging ook deze opdracht behoorlijk makkelijk. Ook nu vul ik mijn ‘vind-ik-leuk-lijstje’ nog geregeld aan. 

Leren voelen

In je eigen kracht komen te staan, leek voor mij eerst een beetje een abstract concept. Ook met ‘voelen’ had ik het moeilijk. Snappen, begrijpen: dat kan ik. Maar ga nu eens lekker gaan voelen, nee, hoe dat precies moest, dat wist ik niet. 

Maar ook hier zette ik, gesteund door het team, stappen. Ik leerde dichter bij mezelf blijven, grenzen stellen, mentale verhalen doorprikken, en ook echt te voelen. 

Mijn passie ontdekt

Vanuit die interne kracht en connectie besefte ik dat ik verder wou met yoga en coaching. Dat het mijn passie was om met mensen te werken die net als ik langzaam aan dreigen te breken onder de druk. 

Mijn passie is mijn pad geworden. Na deze eerste coaching opleiding volgende ik nog een opleiding tot yoga coach. Vandaag ben ik yoga docente en mind coach. Dankzij de kennis en skills die Willemijn deelde tijdens de WILL Be Strong Fundamental opleiding heb ik niet alleen mijn eigen pad gevonden, ondersteun ik nu ook anderen op hun pad naar richting, connectie en interne kracht.