Surround yourself with only the things that you Love and otherwise skip it!

Wie doet er met mij mee? Zelf ben ik begin augustus een coaching programma van een jaar begonnen en ik kreeg deze week de opdracht om eens goed om me heen te kijken in de breedste zin van het woord. Alles waarvan ik kan zeggen I love it, dat mag ik houden. Alles waar ik dit niet bij kan zeggen, daar neem ik afstand van.

Althans dat is de bedoeling 😉 Ik ben begonnen in onze bungalow. Wat mag er weg? Onze gordijnen, ( OMG wat zijn ze lelijk) , de huidige boekenkast. Hardop vraag ik mijzelf af waar het mis gaat? Ik heb een heel Pinterest bord gemaakt met ideeën. Concreet eindpunt lijkt het misschien? Maar toch niet concreet genoeg, want ik ben tussendoor toch ergens gestopt. Ala, ik heb het op de lange baan geschoven..

En dat is volgens mij waar ik best een Award voor mag krijgen. Voor het enthousiast aan iets beginnen en het niet afmaken. Hey, maar weet je, er zit al best wat progressie in. 3 jaar geleden begon ik helemaal niet ;-P   Oké maar punt gemaakt. Ik kijk nog wat langer om me heen en eigenlijk is er verder niet heel veel meer om me heen, in mijn omgeving, in mijn gedachten, of in de dingen die ik doe die ik niet meer zou willen in mijn leven. Ik heb de afgelopen jaren keuzes gemaakt en heel veel dingen waar ik niet blij van werd achter me gelaten. Nu ik er zo even bij stilsta heb ik al best wel schoon schip gemaakt.

Ik ben 3 jaar geleden na heel lang twijfelen in het diepe gesprongen en voor mijzelf begonnen, Ik vond mijn baan echt een verschrikking en ik ben van de een op de andere dag gaan coachen. Ik heb daarvoor heel veel oude gewoontes achter me moeten laten en heel veel keuzes moeten maken. Het maken van deze keuzes vond ik niet altijd even makkelijk. ik was namelijk nooit zo goed in het maken van keuzes. 

Om toch achter deze keuzes te komen heb ik het als volgt aangepakt; Ik heb mijn baan van de een op de andere dag opgezegd ( zonder plan), ik ben gaan coachen ( zonder mijn doelgroep specifiek te maken en een vooropgesteld programma), ik heb een beweegprogramma ontworpen, getest en opleidingen geschreven, ik heb mijn huis verkocht inclusief al mijn spullen, ik ben naar Bali vertrokken, ik heb rondgereisd door Europa en ik ben weer teruggekomen in Nederland. Om uiteindelijk te doen wat ik vanaf dag 1 al wist en dat was coaches helpen bij het ontwikkelen van hun eigen programma. Omdat dat is waar hun passie ligt. 

Nu heb ik dan misschien wel een Award in de wacht gesleept om aan iets beginnen en niet af te maken, maar ik kan wel zeggen dat ik ben gaan bewegen. Letterlijk en figuurlijk. 😉 En is alles alsnog op zijn pootjes terecht gekomen. Want weet je wat ik tijdens dit avontuur heb geleerd. Als je het niet probeert, dan zul je het NOOIT weten. En dat is waar verandering volgens mij begint: Bij proberen!

Ik ben best rigoureus geweest in mijn keuzes en wat ik heb geleerd en wat ik graag aan jou wil meegeven is:

  1. Houd alleen de dingen in je leven waar je van houdt
  2. Kun je geen keuze maken, zoek dan iemand die je hierbij kan helpen
  3. Weet je helemaal niet waar je van houdt? Begin dan bij alles waar je niet van houdt te skippen.
  4. Lukt het niet om afstand te doen van de dingen waar je niet van houdt? zoek, dan iemand die je hierbij kan helpen kiezen.
  5. Maak jezelf belangrijk genoeg en ga voor alles waar jij van houdt!

Ik heb me veel te lang omgeven met dingen waar ik niet van hield. Wanneer ik daaraan terug denk dan maakt dat me heel verdrietig. Het maakt me verdrietig omdat het zo niet nodig is. Want er zijn genoeg mensen die je kunnen helpen, genoeg mensen die je willen helpen. Maar dan is the key dat je wel open staat en wilt gaan bewegen. Want na jarenlang gewerkt te hebben om deze Award in de wacht te slepen heb ik 1 belangrijke les geleerd: Alleen jij kan deze keuze maken. Laat deze keuze niet van een ander afhangen, van je onzekerheid, van het hebben van geen geld, geen tijd, maar kies voor jezelf en verander de dingen zoals jij ze wilt.

Misschien wordt het dan toch eens tijd voor die nieuwe gordijnen. Iemand een gouden tip? 

Lieve Liefs, Willemijn