Ben jij een ouder die een speciale kast heeft voor alle prijzen van je kind? Waarschijnlijk hebben jij en je dochter of zoon veel tijd (en misschien geld) geïnvesteerd in de sport of het spel waarmee de prijzen zijn gewonnen. Hé, ik heb een interessante vraag voor je.

Heb je weleens met je kind gesproken over wat hij of zij van al die prijzen vindt? En dan bedoel ik niet: bespreek uitgebreid de successen. Vraag eens naar het waarom je kind de sport of het spel doet? Ik hoop dat je kind niet alleen maar zegt: ik wil altijd winnen. Sporten is zoveel meer dan dat! Wist je dat je kind het sporten veel langer volhoudt wanneer het niet alleen maar om het winnen gaat, maar om de interne redenen achter het sporten.

Interne motivatie

Hoe gaaf zou het zijn als je kind niet alleen maar sport om te winnen, maar om een heleboel andere interne redenen. Wat dacht je van:

  • Plezier hebben
  • Gezond en fit zijn
  • Een uitlaatklep hebben
  • Samen sporten met anderen

Middel

Vind je dat zoetsappig klinken? Vraag het maar eens aan je kind. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen uit zichzelf een hele mooie motivatie hebben om te bewegen en hun ding te doen. Maar heel soms zitten wij er als volwassenen zo bovenop dat ze die motivatie kwijtraken. Terwijl je, als je sporten als middel inzet, zoveel mooie dingen kunt bereiken.

Ontwikkelen

Daar staat ons HEROES programma voor. We willen kinderen op scholen meer laten bewegen, maar we willen vooral dat ze door dat bewegen zichzelf op persoonlijk vlak en in groepsverband ontwikkelen. Met de juiste oefeningen onder professionele begeleiding is sporten veel meer dan alleen de meeste punten scoren.

Anti-pesten

De WILL Be Strong FIT-COACH kids opleiding zorgt bijvoorbeeld voor een betere groepssfeer, een goede dynamiek, en gaat pesten tegen. Kinderen leren geloven in zichzelf én in hun groepsgenootjes. Ze krijgen oog voor elkaar en helpen elkaar, niet alleen tijdens de sportles maar ook daarbuiten.

Dat willen we toch allemaal voor onze kinderen? Ja, ook die medaille of beker in de kast, maar vooral dat elk kind zich een échte held voelt.