‘Ik ben hier volgens mij echt te onzeker voor,’ zei ik tegen mezelf toen ik een paar maanden bezig was met mijn onderneming. Zonder na te denken over een plan had ik me ingeschreven bij de KvK. Het was zo’n typische nu-of-nooit-beslissing. Ik wilde dit al jaren maar had er nooit de ballen voor. Nu had ik éindelijk genoeg moed verzameld om de sprong te wagen, dus hup, daar ging ik dan. Het diepe in.

Passieve marketing

Het allereerste wat ik deed nadat ik me had ingeschreven was het maken van mijn website. Daarna leek het me een goed idee om een flyer te laten drukken en die in de sportschool waar ik destijds werkte onder de aandacht te brengen. Daar zijn immers genoeg mensen die actief aan zichzelf werken, dus dat is vast een geschikte plek om mijn eerste klanten vandaan te halen, dacht ik. Met zowel mijn website als de flyer was ik een hele tijd bezig. Het moest perfect zijn. Over elk woord dacht ik 10 keer na, en als ik eenmaal iets had staan vroeg ik zo’n beetje iedereen in mijn omgeving wat zij ervan vonden. Om het vervolgens nog 3 keer opnieuw te doen, want er was altijd wel íets wat beter kon.

Bang dat ik niet serieus genomen zou worden

Ik kan me het moment dat ik mijn flyer in de sportschool ging neerleggen nog goed herinneren. Pfff, wat vond ik het spannend! ‘Hoe zullen mensen er op reageren? Zullen ze het raar vinden om mijn hoofd op een flyer te zien?’ Het idee dat ze misschien allerlei lastige  vragen gingen stellen maakte me behoorlijk zenuwachtig. Ik was pas net begonnen, had nog geen klanten en alles aan het ondernemen was voor mij nog nieuw. Ik voelde me echt een beginner maar dat wilde ik vooral niet laten blijken. Ik was bang dat ik daardoor niet serieus genomen zou worden.

Teleurstelling en twijfels

Een paar weken gingen voorbij, en op wat bemoedigende woorden van een paar hoogbejaarde dames na, kwamen er geen reacties. Nul. Eerst was ik vooral teleurgesteld, daarna begon ik aan van alles te twijfelen; had ik het wel goed gedaan? Had ik de juiste woorden gebruikt? Viel mijn flyer wel genoeg op? Was de sportschool dan misschien toch niet de juiste locatie? Ik dacht na over de vraag waar ik dan wél de juiste mensen zou kunnen aanspreken, en kwam met het – vond ik zelf – briljante plan mijn huisarts te vragen of ik mijn flyer bij hen in de praktijk mocht neerleggen.

Nog meer geld investeren in passieve marketing

Het duurde een maand voor ik genoeg moed verzameld had om dat telefoontje te plegen. Gelukkig vond ze het een goed idee en wilde ze hier graag aan meewerken. Mijn eerste flyer was vooral gericht op mensen die fysiek fit willen worden, maar nu wilde ik toch een iets andere insteek. Dus liet ik nog maar een flyer drukken. Ik leverde een hele stapel flyers en visitekaartjes af bij de praktijk en had goede hoop dat het nu echt goed zou komen.

De moed zakte me in de schoenen

Ik wachtte weer een aantal weken. Ondertussen werkte ik aan mijn online zichtbaarheid door stukjes tekst op Instagram te posten, wat ik ook al spannend genoeg vond. Na een tijdje begon het langzaam tot me door te dringen dat ook dit niet het effect ging hebben waar ik op hoopte. Toen het besef kwam dat ik méér moest doen dan een website maken, op Instagram posten en flyers neerleggen zakte de moed me stiekem wel een beetje in de schoenen. Dit was al zo ver buiten mijn comfortzone en vond ik al zó spannend. Ik begon weer te twijfelen, maar dit keer vooral aan mezelf. Kon ik dit wel? ‘Ik ben hier volgens mij echt te onzeker voor’ zei ik tegen mezelf. 

Ondernemen is meer dan coachen alleen

Gelukkig was ik vastberaden genoeg om door te zetten en wist ik dat het tijd was om hulp in te schakelen, maar het scheelde niet veel of ik had opgegeven. Nu ik er achteraf op terugkijk zie ik zo duidelijk waar het ‘mis’ ging; ik had dankzij mijn opleiding alle kennis over coaching, maar nog veel te weinig aan mijn eigen ontwikkeling gedaan. Ik wist waar ik een ander mee kon helpen en op welke manier ik dat kon doen, maar had zelf ook een innerlijke wereld waar ik regelmatig mee in de knoop zat. Veel kennis hebben over psychologie en/of coaching betekent niet automatisch dat je je eigen portie inner-work ook gedaan hebt. En wanneer je gaat ondernemen komt er toch wel meer bij kijken dan alleen een goede coach zijn. Ineens moet je ook echt gaan stáán voor wie je bent, wat je wilt en wat je te bieden hebt. Aangezien ik mijn hele leven niets anders gedaan heb dan me zoveel mogelijk verstoppen was dat voor mij nog een behoorlijke uitdaging.

Inner-work doen

Het afgelopen jaar heeft voor mij vooral in het teken gestaan van inner-work doen. Ik ben écht naar binnen gaan kijken en ben de confrontatie met mijn angsten en onzekerheden aangegaan. Dit heeft voor mij ontzettend veel veranderd.

Volgende week deel ik in deel 2 van mijn verhaal wat inner-work met mij gedaan heeft, en hoe ik hierdoor veranderd ben.

P.S. Ben jij ook een startende ondernemer en is dit herkenbaar voor je? Mag ik je dan één advies geven? Blijf er vooral niet te lang mee rondlopen. Kijk wie of wat jou hiermee zou kunnen helpen en schakel die hulp in!

Liefs, Sanne