Drie jaar geleden zat ik nog op kantoor, ieder uur op de klok te kijken omdat ik dan van mezelf van mijn werkplek komen, even wat drinken te pakken, een rondje lopen of voor een praatje met een collega. De tijd kon mij niet snel genoeg gaan en daarna racete ik naar huis, om nog zoveel mogelijk van mijn avond te maken. Dat moet toch anders kunnen, dacht ik. Je dromen verwezenlijken is een mentale challenge, maar ik beloof je dat het de moeite waard zal zijn!

Time flies when you’re having fun

Ik kan het me bijna niet voorstellen dat ik dagelijks met zoveel tegenzin op mijn werk en van weekend naar weekend leefde. Dat is nu wel anders! Mijn dagen vliegen voorbij. Hoe kan dat? Drie jaar geleden deed ik iets wat mij totaal geen energie gaf, ik verveelde me. Dat ik had ik wel door, maar ik durfde niet te switchen van baan. Bang dat ik zonder of met te weinig geld zou zitten en mijn rekeningen niet meer zou kunnen betalen. Ik wist ook niet precies wat ik dan wél zo willen doen. Zo bleef ik vastzitten in die ongelukkige situatie. Zonde? Zeker weten!

Mentale challenge

Zelfs toen ik wel wist wat ik wilde, vond ik het eng om de daadwerkelijke stap te zetten. WILL Be Strong starten was echt geen makkelijke stap. Mentaal gezien was het zeker weten de weg met de meeste weerstand. Een mentale challenge van bloed, zweet en tranen. Maar na drie jaar kan ik écht zeggen dat het de beste beslissing was die ik had kunnen nemen. Het was het allemaal dubbel en dwars waard. Ik heb namelijk voor mezelf gekozen en doe nu wat ik het allerliefste doe. Nog steeds is het niet altijd even makkelijk en loop ik tegen muren op, maar ik zie het steeds meer als een leerzaam proces.

Durf je het stemmetje de ruimte te geven?

Heel diep van binnen hebben we allemaal een willetje, iets wat we heel graag willen. Hoe meer ruimte we hiervoor creëren hoe meer aanwezig dit stemmetje is en hoe meer ideeën er tot leven kunnen komen. Pas toen ik ging luisteren naar mijn willetje, kwam er ruimte om écht na te denken en met mensen in gesprek te gaan. Dit leidde er uiteindelijk toe dat ik toch het lef had om mijn baan op te zeggen. Ik ben het avontuur in mijn eentje aangegaan, ik wist niet beter. Maar eerlijk is eerlijk, het was makkelijker geweest als ik hulp hierbij had gehad.

dromen verwezenlijken

Dromen verwezenlijken

Onlangs hebben we een hele leuke winactie met FIT.nl gedaan waarbij we een opleiding tot FIT coach hebben weggegeven. Ik was vooral nieuwsgierig naar de motivatie van de deelnemers. Ik kreeg de mooiste en uiteenlopende, passievolle verhalen. Hoewel van de meer dan 200 deelnemers maar één persoon gratis aan de opleiding gaat beginnen, hoop ik dat iedereen hun dromen achterna gaat.

Zelf, of met mijn hulp. Ik heb mijn opleidingen zo ontwikkeld dat we starten met te kijken naar wat je echt graag wilt doen in het leven. Met dit in het vizier gaan we samen kijken hoe we daar kunnen komen.

Ben jij er klaar voor om jouw dromen te verwezenlijken? Wil jij je patronen doorbreken? Zit je vast in een bepaalde situatie die je liever anders zou zijn? Het is tijd om in actie te komen!

Liefs, Willemijn