Vandaag mijn laatste blog voor mijn uitstapje naar de 10-weekse coaching voor coaches (to be) van Sanne, welke 2 december gaat beginnen. Yeah! Op die manier ga ik nog even goed werken aan alles wat er bij mij voor zit (lees ook mijn vorige blog) voordat ik echt durf te gaan en staan als coach.

Een eigen Instagram

Om daar toch alvast een paar stappen in te gaan zetten, ben ik deze week eindelijk begonnen met mijn eigen Instagram. Ik had al wel een eigen Instagram account, maar die is privé en dat wil ik zo graag houden. Mijn nieuwe, andere Instagram richt zich op waar ik me mee bezig houdt: persoonlijke ontwikkeling, groei, dromen waarmaken. Ik wil met mijn verhaal anderen inspireren, motiveren én activeren. Alles wat ik opschrijf komt volledig vanuit mij en dat vind ik ook belangrijk.

Waarom niet wachten tot ik echt coach ben?

Dat had ik eerst in mijn hoofd. Zodra ik echt coach ben, dan kan ik daar pas mee beginnen. Maar waarom dán pas? Dat vroeg Willemijn mij. En ja, dat zette me best wel aan het denken. Dankzij de meetings en opleiding heb ik veel zelfkennis gekregen; kennis die ik kan delen met anderen. Waarom zou ik pas van waarde zijn als ik een ‘officieel’ titeltje heb? Juist wat ik momenteel aan het leren ben, is óók heel waardevol. Dus: niet meer uitstellen, maar gewoon beginnen. Het hoeft niet perfect, ook al heb ik die neiging wel. Wellicht herkenbaar?

Connecten met anderen

Ik probeer mij dus te laten zie op Instagram. Te laten zien wie ik ben, wat ik doe, wat mij bezig houdt én wat ik een ander te bieden heb. Ik ben daar niet alleen in. Instagram zit gewoon vol met inspirerende mensen. We kunnen leren van elkaar, elkaar helpen. Dát is toch wel heel erg gaaf en maakt het connecten met anderen iets laagdrempeliger. Connecten is namelijk iets wat ik best wel eng vind, maar het hoort er wel bij. Want hoe kan ik mensen helpen, als ze mij (of ik hen) niet weet te vinden? Ja, dat gaat dus niet!

Ik ga ervoor!

Dat gevoel heb ik nu echt wel gevonden. De afgelopen paar weken is er toch best wel wat veranderd bij me. En daar ben ik echt heel blij om. Zelfs als ik een keer minder het ‘ik ga ervoor’-gevoel heb, vind ik het weer terug. Ik kan dat eigenlijk niet vaak genoeg zeggen. Er zal altijd iets zijn om aan te werken, maar ik heb ontdekt dat dat toch ook erg leuk kan zijn, vooral als je het in groepsverband doet!

Ik wil je een heel fijn weekend wensen!

Coach to be Denise 🤩