BECOME A COACH

Met de Fundamental Coachingsopleiding leg jij een stevige basis voor je toekomst. Je doet de benodigde kennis en ervaring op, zodat jij de beste coach kunt zijn die in je zit.

Leven in plaats van overleven

Het hebben van een sterk fundament, een krachtige eigen basis, is ontzettend belangrijk voor alles wat je wilt in het leven. Deze basis zit al in ieder van ons, maar wordt gaandeweg in het leven overwoekerd. Zo worden we gedurende onze hele leven door onze omgeving gevormd. Er wordt ons geleerd dat we vroeg op moeten staan en hard moeten werken om succes te hebben. Vervolgens krijgen we allemaal dezelfde vakken en wordt ook nog van ons verwacht dat we overal voldoendes voor halen. Als we ergens niet goed in zijn, is nóg harder je best op doen het antwoord. Tegen de tijd dat we volwassen zijn weten we niet beter en baseren onze beslissingen op dat wat moet, hoort of het meeste resultaat oplevert. Dit is het moment waarop we aan onszelf voorbij gaan. We negeren wat ons intrinsiek motiveert met als resultaat dat we ons vaak moe, leeg, ongemotiveerd of onzeker voelen. We zijn aan het overleven, in plaats van leven.

Dít is waar jij als Fundamental Coach mee aan de slag gaat. Tijdens de opleiding tot Fundamental Coach programma leer je hoe je op basis van intrinsieke motivatie de beste versie van jezelf wordt. Sta je eenmaal sterk in je fundament, dan ben jij er klaar voor om jouw klanten te coachen.

Practice what you preach

Om een ander te kunnen coachen is het van belang dat je eerst zelf ervaren hebt hoe het is om gecoacht te worden. Wanneer jij je eigen ‘product’ ervaart, weet je namelijk precies wat je de ander kunt bieden en hoe je de ander kunt helpen. Alle vragen die we onze klanten gaan stellen, die ga je eerst zelf beantwoorden. De eerste stap in de opleiding is dus terug gaan naar jouw basis. Wie ben jij, waar sta jij voor en wat drijft jou?

Op deze manier leer jij weer open te gaan staan voor wat er in jezelf leeft in plaats van in je omgeving. Je creëert ruimte om bewust te worden van jezelf en om er te mogen zijn. Dit is een hele belangrijke en vaak uitdagende stap, omdat we onszelf vaak zo lang genegeerd hebben. Samen werken aan deze persoonlijke belemmeringen: wat gaat al goed, wat kan beter en wat is daarvoor nodig? Om een leven te hebben waar je gelukkig van wordt is het nodig om te weten waar je prioriteiten liggen en waarom. Je leert vertrouwen op je eigen gevoel en inzichten.

De minors

Met de opleiding tot Fundamental Coach bouw je aan een stevig fundament. Vervolgens kan je kennis door middel van minors aanvullen. Hieronder vind je de verschillende minors.

FIT

Leer sport in te zetten als middel om samen met iemand een sterke basis te creëren. De focus ligt hierbij op de mindset.

FOOD

KIDS

Leer kinderen te stimuleren op basis van de interne motivatie van het kind en geef een stevige basis mee voor de toekomst.

KIDS SPORT

Leer beweging in te zetten als middel om een kind weer in zijn kracht te laten staan. Verstevig opnieuw de innerlijke basis.

YOGA

FYSIOLOGIE

DANS

ANATOMIE

De opleiding is interessant als…

  • Jij je stoute schoenen hebt aangetrokken en aan de slag wilt als (sport)coach of yogadocent.
  • Jij niets liever wilt dan anderen helpen.
  • Jij wilt coachen en lesgeven, maar het is niet concreet genoeg en er lijken drempels te worden opgeworpen.
  • Jij het verlangen hebt om next level te gaan bewegen. Het bruist van binnen, maar je weet niet precies hoe je verder moet komen
  • Jij je geremd voelt en steeds terugvalt in hetzelfde patroon. Je blijft maar binnen die vertrouwde comfortzone.
  • Jij wilt werken aan je zelfvertrouwen. Jij wilt het lef hebben om ruimte te pakken.
  • Jij een betere planning wil om de balans te vinden in werk, leren, gezin, huishouden en rust.
  • Jij op een fijne manier wilt leren communiceren zodat je feedback beter kan formuleren. Je wilt expertise in je vakgebied uitbreiden en op basis van communicatie leren coachen met jezelf als sterke basis. Om op deze manier draagvlak creëren.
  • Jij het tof vindt om van anderen te leren en open staat voor zelfonderzoek. Zonder een “ja, maar” of bent bereid dit los te laten.
  • Jij wilt delen wat er in je omgaat en ook graag luistert naar de ander. Je bent gek op diepgaande gesprekken en wordt op deze manier graag geïnspireerd.

Kortom je wil is wel aanwezig, maar je hebt moeite met doorpakken en gaan staan. Welke drempel is reëel en welke irreëel? Hoe dan ook, het wordt tijd om je droom te leven en voldoening te halen uit je uitdagingen. Op zoek naar handvatten om een helder beeld te krijgen, dingen concreet te maken, in te plannen en in de delen, en remmende gedachten in je mindset te herkennen en uit te schakelen.

Ben je nog geen coach of weet je niet zeker of dit iets voor je is? Geen probleem! Na het eerste deel van de opleiding weet jij welke kant je wél op wil!

ERKEND CERTIFICAAT EUROPE ACTIVE & HET CRKBO.

Je werkt vanuit jouw intrinsieke motivatie om je eigen persoonlijke stijl te ontdekken en te leren hoe je deze het best kunt delen met anderen. Aan het einde van de opleiding ontvang je het erkende branchecertificaat WBS EQF niveau 2 van Europe Active , een van de grootste health- en fitness aanbieders ter wereld, WBS & het CRKBO. Dit betekent dat je deel gaat uitmaken van ’s werelds grootste health- en fitness aanbieder. Je kunt met dit diploma wereldwijd aan het werk als FUNDAMENTAL COACH.

.

Tijdens de opleiding helpen we je ook met het op de markt brengen van je eigen programma. Zo leer je tijdens de opleiding hoe je jezelf in de markt kunt positioneren, op welke sites je moet staan en hoe je een goed portfolio opzet! Hoe presenteer jij jezelf en je coaching op een mooie manier? En wil je overal ter wereld kunnen werken? Wij leren je hoe dat kan. Een ander belangrijk voordeel is dat je bij WILL Be Strong meteen aan het werk gaat, omdat we de theorie rechtstreeks aan de praktijk koppelen. Dus je bouwt meteen een klantenkring op

ONLINE OPLEIDING & LEEROMGEVING.

De opleiding is een online opleiding. Je volgt de opleiding via onze online leeromgeving. Alle studiematerialen worden vanuit dit platform verstrekt. Iedere week is er gedurende 10 weken een online bijeenkomst met een docent. Er is een stage van minimaal 5 coachingsuren per week vereist, gedurende 10 weken. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen en er is geen vrijstellingsbeleid.

 Tussentijds stuur je 5 coachinggesprekken in voor feedback en aan het einde van de opleiding wordt zowel een schriftelijk, als een praktijkexamen afgenomen. Het praktijkexamen bestaat uit het voeren van een coachingsgesprek en het doen van een training op video. Je kunt het examen zelf opnemen op video en het examen wordt beoordeeld door onze examencommissie. Mocht je het examen niet in een keer halen, dan kun je je aanmelden voor een herkansing.

DE VOLGENDE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD:

Wie ben jij, waar sta jij voor en wat drijft jou?

Je leert weer open te staan voor wat er in jezelf leeft.

Je creëert ruimte om bewust te worden van jezelf en om er te mogen ‘zijn

Waar sta ik voor en wat leeft er in mij?

Op welke vlakken van het leven wil jij graag verandering zien?

Wat gaat al goed, wat kan er beter en wat is daar voor nodig?

Waar liggen je prioriteiten en waarom?

Je leert loslaten wat geen energie meer geeft.

Je werkt naar concrete stappen toe.

Je gaat daadwerkelijk actie ondernemen.

Dit is een blijvende veranderingen in je dagelijkse leven.

Het belang van een goede ademhaling

Je leert opnieuw naar je lichaam luisteren.

Je bent klaar om een ander te gaan coachen.

‘Praat tegen jezelf en je kinderen alsof jullie de wijste, liefste, mooiste en meest magische wezens op aarde zijn! Wat je gelooft is wat je zult worden!’ 

Het is mijn missie om samen met jou een stevige basis te creëren voor jezelf en iedereen om je heen: door jezelf te zijn en te weten waar je voor staat.

Individuele intensive met 1:1 Master Practitioner ****

Ons unieke 10 weekse intensive opleidingsprogramma. Waarbij je 10 weken 6 uur per week volledig 1/1 de opleiding volgt.  Je volgt het opleidingsprogramma 1/1 met een van onze gecertificeerde docenten. Je maakt de studieopdrachten zelf in de online leeromgeving en bespreekt deze vooraf en achteraf met jouw  docent. Je kunt zelf indelen wanneer je je opdrachten maakt. Let er alleen wel op dat je deze af hebt wanneer de wekelijkse meeting is. Je krijgt  feedback  op je gemaakte opdrachten en wanneer je de module hebt afgerond ontvang je een module certificaat.  24/7 kun je je vragen stellen in onze online leeromgeving. Ook is het mogelijk om deze intensive van te volgen  in 30 uur per week gedurende 3 weken op onze eigen locatie.

€4997

More Details

-6 uur per week 1:1 opleiding (10 weken)

-Virtual live classes met jouw eigen docent

-Live interaction met onze eigen online community

-Toegang tot de online opleiding

-Membership online community

-24/7 mogelijkheid tot stellen van vragen

-Inleveren van je opdrachten & feedback

-Certificaat na behalen iedere module 

-Inclusief 1 Theory Examen

-Inclusief 1 Practical Examen

-Dashboard om je progressie te monitoren

-Tussentijdse Quiz

-Assignments

Onze prijzen zijn inclusief alles! Denk hierbij aan inschrijfgeld, studiemateriaal én BTW. 

Individueel online programma met 1:1 Senior Practitioner ***

Ons unieke 10 weeks opleidingsprogramma. Waarbij je 10 weken lang 2 uur per week volledige 1:1 les krijgt. Je volgt het programma 1:1 met een van onze gecertificeerde docenten. Je maakt de studieopdrachten zelf in de online leeromgeving  en bespreekt deze voor en achteraf met jouw eigen docent. Je kunt zelf indelen wanneer je de opdrachten maakt. Let er alleen wel op dat je deze af hebt wanneer de wekelijkse meeting is. Je krijgt  feedback  op je gemaakte opdrachten en wanneer je de module hebt afgerond ontvang je het module certificaat.  Ook kun je  24/7 al je vragen stellen in de online leeromgeving. 

€1997

More Details

-2 uur per week 1:1 opleiding (10 weken)

-Virtual live classes met jouw eigen docent

-Live interaction met onze eigen online community

-Toegang tot de online opleiding

-Membership online community

-24/7 mogelijkheid tot stellen van vragen

-Inleveren van je opdrachten & feedback

-Certificaat na behalen iedere module 

-Inclusief 1 Theory Examen

-Inclusief 1 Practical Examen

-A Dashboard to track your progress

-Tussentijdse Quiz

-Assignments

Onze prijzen zijn inclusief alles! Denk hierbij aan inschrijfgeld, studiemateriaal én BTW. 

Groepsprogramma online met Senior Practitioner ***  

Ons unieke 10 weekse opleidingsprogramma. Waarbij je 10 weken 2 uur per week in groepen met ten minste 4 mede studenten samen werkt en opgeleid wordt door een van onze gecertificeerde docenten.  Je maakt de studieopdrachten zelf  en je bespreekt deze vooraf en achteraf met jouw groep en jouw docent. Je kunt zelf indelen wanneer je je opdrachten maakt. Let er alleen wel op dat je deze af hebt wanneer de wekelijkse meeting is. Je krijgt  feedback  op je gemaakte opdrachten en wanneer je de module hebt afgerond ontvang je het module certificaat.  Ook kun 24/7 je vragen stellen in de online community.

€1497

More Details

-2 uur per week opleiding in groep (10 weken)

-Virtual classes met jouw eigen docent

-Live interaction met onze eigen online community

-Toegang tot de online course

-Membership online community

-24/7 mogelijkheid tot stellen van vragen

-Inleveren van je opdrachten & feedback

-Certificaat na behalen iedere module 

-Inclusief 1 Theory Examen

-Inclusief 1 Practical Examen

-A Dashboard to track your progress

-Tussentijdse Quiz

-Assignments

Onze prijzen zijn inclusief alles! Denk hierbij aan inschrijfgeld, studiemateriaal én BTW. 

Individueel met virtual Practitioner **

Ons unieke 10 weeks opleidingsprogramma. Waarbij je 10 weken lang feedback krijgt op je zelfstandig gemaakte opdrachten en  24/7 al je vragen kunt stellen in de community. Je kunt zelf indelen wanneer je je opdrachten in de online leeromgeving maakt. Let er alleen wel op dat je deze inlevert volgens de vooraf verstrekte planning. Wanneer je de module hebt afgerond ontvang je het module certificaat.  Volledig je eigen planning bepalen? Dat kan geef het van te voren even aan. 

€997

More Details

-Virtual classes in online leeromgeving

-Live interaction met onze eigen online community

-Toegang tot de online course

-Membership online community

-24/7 mogelijkheid tot stellen van vragen

-Inleveren van je opdrachten & feedback

-Certificaat na behalen iedere module 

-Inclusief 1 Theory Examen

-Inclusief 1 Practical Examen

-A Dashboard to track your progress

-Tussentijdse Quiz

-Assignments

 Onze prijzen zijn inclusief alles! Denk hierbij aan inschrijfgeld, studiemateriaal én BTW.